"Smij se za zdravlje - Smile for health"

SaMSIC - Komitet za međunarodnu razmjenu studenata medicine RS i Medicinski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, te Medicinski fakultet u Foči, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, obilježiće u utorak, 20.03. - Svjetski dan oralnog zdravlja, projektom "Smij se za zdravlje - Smile for health". 
U periodu od 10 do 14 časova, na Trgu Krajine, građani će biti u mogućnosti da uz pomoć studenata stomatologije i opšte medicine, nauče pravilnu tehniku pranja zuba, edukuju se o zdravijoj ishrani kao i osnovnim principima oralnog zdravlja. 
Istu priliku imaće i građani Foče na trgu Kralja Petra I u periodu od 10 do 13 časova, kao i studenti Medicinskog i Bogoslovskog fakulteta kojima će na ovu temu biti održano predavanje edukativnog karaktera u studentskom domu u Foči sa početkom u 18 časova.
Najmlađe posjetioce Banja Luke očekuje Zubić Vila i neposlušni Ježurko Ježić, kojeg ćemo zajedno naučiti zašto je važno redovno prati zube i brinuti se o njima.
Takođe, tu će biti mnogi materijali, jabuke, flajeri, četkice za zube, interdentalne četkice, paste za zube bez SLS-a, žvakaće gume sa ksilitolom i sredstva za identifikaciju dentalnog plaka, a zainteresovani će moći da se prijave kod studenata i ostave svoje podatke u svrhu pregleda i ostalih stomatoloških usluga koje pruža studentska ambulanta - dentalna klinika. 
Dođite da zajedno učimo, družimo se i smijemo, jer zdrav osmijeh je najljepši osmijeh! 

Ovaj projekat nastavljamo 22.03.četvrtak, u prostoru koktel- bara "Smuggler Cocktails & Stuff" - White Bite Night gdje vas očekuju vrijedne nagrade naših partnera! 

Social media: 
FB: www.facebook.com/samsic.info Instagram: samsic_ifmsa_banjaluka